به گزارش اداره ارتباطات مردمی شهرداری زرین شهر، به همت میثم محمدی شهردار زرین شهر و باپیگیری های احمد فتحی رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان لنجان، پس ازانجام مطالعات لازم درمسیر ثبت دانش طبخ وفرهنگ طباخی غذاهای سنتی شهرستان، « شیوه ی پخت انواع دمپخت های لاخولی لنجان» درفهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت گردید.
میثم محمدی با بیان اینکه میراث ناملموس از جمله آئین ها، سنن، و مباحث فرهنگی به شمار می آیند که از نسلهای گذشته باقی ماندهاند و سینه به سینه به نسل های بعد منتقل شده است، اظهار کرد: امروزه شناسایی و حفظ میراث ناملموس همچون توانمندی، آشپزی، موسیقی، درام، هنر صنایع دستی و جشنوارههای گوناگون که ریشه در تاریخ و فرهنگ هر دیار دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده چراکه در هیاهوی زندگی صنعتی و فناوری روز بسیاری از این آداب و سنن در حال فراموشی است.
وی افزود: زرین شهر نیز مانند دیگر شهرهای ایران آداب و رسوم خاصی دارد و در زمانی که میهمان به خانه مردم این دیار می آید با یکی از غذاهای پر طرفدار خود که در کشور زبانزد است از آنان پذیرایی می کند.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: برنج لنجان از محصولات کشاورزی شهرستان لنجان بوده که با پخت آن کوچهها سرشار از عطر برنج می شود اما پخت این نوع برنج شیوه خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع شهرداری زرین شهر به سمت ثبت “شیوه پخت انواع دمپخت های لاخولی لنجان”در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور حرکت کرد و خوشبختانه در 14 بهمن ماه با موافقت شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در این فهرست به ثبت رسید.
محمدی با اشاره به ثبت دانش بومی کشت برنج لنجان در گذشته، اضافه کرد: دانش بومی کشت برنج لنجان نیز در زمانی که در شهرداری سده لنجان به عنوان خدمتگذار این شهر مشغول فعالیت بودم به عنوان اولین اثر میراث فرهنگی ناملموس لنجان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید و قطعا ثبت انواع دمپخت که حدود 20 نوع هستند و در دیگر شهرهای شهرستان طبخ می شود سبب معرفی هرچه بیشتر این غذای محبوب سنتی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت این پرونده نه تنها زمینه ساز ثبت دانش طبخ و فرهنگ طباخی سایر غذاهای سنتی شهرستان لنجان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشورخواهد شد بلکه قدم مهمی در تدوین اطلس غذایی این شهرستان است.