یکی از راههای تحقق رشد و توسعه شهری تامین بستر کاربردی مناسب و ایجاد فرصت های مساوی برای حضور فعال افراد و اقشار مختلف در جامعه است.
بر اساس آمار، امروزه ۱۰ تا ۱۲ درصد از جمعیت کشور را توانخواهان و کم توانان جسمی تشکیل میدهند و باید پذیرفت و معلولیت به عنوان پدیدهای زیستی و اجتماعی واقعیتی است که تمام جوامع با آن مواجه هستند و برهمین اساس ارزیابی و مناسب سازی فضای عمومی برای معلولان و جانبازان یکی از ضروریات جوامع بوده، به ویژه جامعه ی ما که بعد از جنگ تحمیلی با تعداد زیادی از جانبازان مواجه می باشد.
به مناسبت روز جهانی معلولین برای بررسی وضعیت استاندارد سازی فضاهای شهری زرین شهر برای معلولین و جانبازان به سراغ شهردار زرین شهر رفتیم:
میثم محمدی با بیان اینکه معلولان بخش مهمی از جامعه به شمار می آیند اظهار کرد: مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولین جسمی ازجمله رویکردهای عدالت محور در برنامه ریزی و مدیریت شهری معاصر محسوب میشود.
شهردار زرین شهر با بیان اینکه حقوق معلولان در حوزه مدیریت شهری یکی از بارزترین نیازهای یک جامعه است و چنانچه در حوزه شهرسازی به آن توجه نشود به گوشه نشینی هر چه بیشتر این قشر دامن می زند اذعان کرد: مدیریت شهری زرین شهر در دوره پنجم بر این باور بوده است که زرین شهر باید شهری برای همه باشد و بر همین اساس تمام تلاش خود را در جهت دستیابی این قشر به فرصت های برابر و تقویت نگرش مثبت جامعه به توان این افراد به کار گرفته است.
وی با بیان اینکه انتظار معلولان از مدیریت شهری بیش از حرکتهای تبلیغی و شعاری است، گفت: باید اقدامات عینی و عملی در شهر انجام گیرد تا استفاده از خدمات شهری برای این افراد ملموس باشد اما نباید فراموش کرد سازندگان شهر، فقط شهرداری ها نیستند و باید در آیین نامه ها و نیازهای مباحث شهری این مسئله را در نظر بگیریم که اگر کسی خواست در جایگاه سازنده شهر فضای عمومی و اختصاصی را ایجاد کند، استانداردهای لازم را داشته باشد که همه بتوانند از آن استفاده نمایند.
محمدی با بیان اینکه اگر می خواهیم سطح مشارکت معلولان را در شهر بالا ببریم تا عزت نفس پیدا کنند و خلاقیت آن ها شکوفا شود باید حداقل امکانات را برای آنان فراهم کنیم، اضافه کرد: رفع عیوب و نواقص معابر، ایجاد رمپ های عبور و مرور، نصب تابلوهای ترافیکی مناسب، ایجاد خطوط بساوایی در سنگفرش پیاده روهای شهری و… اقداماتی است که در حوزه شهری انجام شده است.
هرچند به علت گستردگی مراحل اجرای پروژه و مساحت زیاد معابری که به مناسبسازی نیاز دارد ممکن است نواقصی هم در مراحل اجرای طرح وجود داشته باشد، اما تمام توان خود را برای رفع مشکلات این گروه از شهروندان بکار گرفته ایم.
وی افزود: همچنین برنامه ریزی های لازم انجام گرفته تا جایگاه نظارتی شهرداری در اینگونه مباحث بیشتر شود و قبل از اخذ پایان کار استانداردهای رمپ ها و … مورد بررسی قرار گیرد از طرفی در ساختمان های جدید التاسیس نیز باید دسترسی معلولان و ایمنی عبور آنان دیده شود تا ورود ایمن برای انان به وجود آید.