شهردار زرین شهر در آیین چهاردهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانهها: “ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند عزمی جهادی”/ رئیس شورای اسلامی زرین شهر: “کتاب و کتابخوانی هنوز در جامعه ما یک ارزش است”،
میثم محمدی در آیین چهاردهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانهها اظهار کرد: امروزه با توجه به گسترش فناوریهای نوین و همچنین افزایش شبکههای اجتماعی شاهد هستیم نسل جوان ما به نوعی با کتاب و کتابخوانی بیگانه شدهاند و این در حالیست که کتاب، محصول تجربههای فراوان انسانهای بزرگ و فرهیخته و خلاقیتهای ذهنی و آموختههای آنها دراز مدت بوده است.
وی ترویج فرهنگ کتابخوانی را نیازمند عزمی جهادی دانست و افزود: باید توجه داشت وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) است و ایشان در یکی از سخنرانیهای خود چنین فرمودند: مسئله مطالعه و کتابخوانی مهم است. در جامعه ما بیاعتنایی به کتاب وجود دارد. گاهی آدم میبیند در تلویزیون از این و آن سؤال می کنند: آقا شما چند ساعت در شبانهروز مطالعه می کنید، یا چقدر وقت کتابخوانی دارید؟ یکی می گوید پنج دقیقه، یکی می گوید نیم ساعت! انسان تعجب می کند.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: معظمله تاکید میکنند: ما باید جوانان را به کتابخوانی عادت دهیم، کودکان را به کتابخوانی عادت دهیم؛ که این تا آخر عمر همراهشان خواهد بود. کتابخوانی در سنین بنده – که البته بنده چندین برابر جوان ها کتاب می خوانم غالباً تأثیرش بمراتب کمتر است از کتابخوانی در سنین جوان ها و شما عزیزانی که اینجا حضور دارید. آنچه که همیشه برای انسان می ماند، کتابخوانی در سنین پایین است. جوانان شما، کودکان شما هرچه می توانند، کتاب بخوانند.
وی با اشاره به مظلومیت کتاب و فرهنگ کتابخوانی در جامعه ادامه داد: متاسفانه امروز کتاب و کتابخوانی از برنامه روزمره خانوادههای ما خارج شده است، و از سوی دیگر متاسفانه وضعیت کنونى کتابخوانی در شهرستان لنجان و مرکز این شهرستان زرینشهر، متناسب با شأن، سابقه و داعیه فرهنگى و هدفهاى ترسیم شده در این شهر نیست از این رو شهرداری زرینشهرترویج فرهنگ کتابخوانی را در برنامه های فرهنگی خود مورد توجه قرار داده است.
محمدی اضافه کرد: متاسفانه فرهنگ نادرست استفاده از وسایل ارتباطی و فناوریهای نوین همچون شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، تلگرام و… عامل عمده کاهش سرانه مطالعه در کشور بوده و مشغولیت در این شبکهها، چنان مردم را سرگرم خود کرده که نه تنها باعث مهجوری کتاب شده بلکه بین اعضای خانوادهها نیز فاصلههای بسیاری را ایجاد کرده است.
وی عنوان کرد: امروز باید به گونهای برنامه ریزی کرد که ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به نوعی همه جامعه را در بر بگیرد، و نباید صرفا به یک پوستر یا تبلیغات و نباید تنها به تبلیغات محیطی بسنده کنیم بلکه فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی باید با نوآوری تبلیغات بیشتری را برای جذب مردم بخصوص نسل جوان به مطالعه در فضای مجازی انجام دهند.
شهردار زرین شهر خاطرنشان کرد: قطعا اگر دید و رفتار ما نسبت به مردم و جوانان دلسوزانه باشد و با آنها ارتباطی صمیمی برقرار کنیم، آنها نیز براساس رفتار ما تشویق به کتابخوانی میشوند و یکی از راهکارهای مناسب برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، امانت کتاب است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر کتاب های بسیار خوب، متنوع و شاخصی در حوزههای مختلف منتشر شده است که برای سهولت دسترسی مردم به کتاب میتوان در قالب کتابچه های کوچک آنان را به صورت امانت در اختیار مردم قرار داد و این مهم یکی از مهمترین کارهایی است که شهرداری زرین شهر برایی ترویج کتابخوانی و موضوعات مربوط به کتاب در آیندهای نزدیک به سرانجام میرساند.
محمدی متذکر شد: کتابخوانی نیز مانند سایر رفتارهای اجتماعی معلول یادگیری افراد بوده و فرهنگ کتابخوانی را میتوان از طریق نهادهای جامعه پذیری مانند خانواده، مدرسه و رسانه های گروهی آموخت، البته ترویج فرهنگ کتابخوانی باید از دوران کودکی و از طریق مهم ترین نهاد جامعه یعنی خانواده آغاز شود.
وی افزود: استمرار برگزاری نمایشگاههای کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی و ترویج فرهنگ هدیه دادن کتاب به دوستان و نزدیکان میتواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش بسزایی داشته باشد.
شهردار زرین شهر با اشاره به اهمیت فعالیت نهاد کتابخانهها گفت: نهاد کتابخانهها و شهرداری دو نهادی هستند به نوعی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و باید تفاهمی بین این دو مجموعه وجود داشته باشد و امروز در شهرستان لنجان کتابخانههای فراوانی وجود دارد و شهرداریها تا به امروز نگاه ویژهای به ساخت کتابخانه در شهرهای ۹ گانه این شهرستان داشتهاند.
وی تصریح کرد: تفاهم بین شهرداری و نهاد کتابخانهها چیزی جدای از برنامه نبوده و این مهم بین وزیر کشور، رییس سازمان شهرداریهای کشور و دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور به امضا رسیده است و چنانچه دوستان ما در نهاد کتابخانهها پایبند به این تفاهمنامه باشند ما نیز پایبند به آن خواهیم بود و نیمدرصد عوارض کتابخانهها به موقع پرداخت خواهد شد و امیدواریم همه مقید به این تفاهمنامه باشند تا مشکلات کتابخانههای شهرستان مرتفع شود.
رئیس شورای اسلامی زرین شهر: کتاب و کتابخوانی هنوز در جامعه ما یک ارزش است،
سعید نادیزاده در آیین چهاردهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانهها اظهار کرد: کتاب بهترین وسیله انتقال میراث گذشتگان از نسلی به نسل دیگر بوده و به نسلهای مختلف کمک میکند تا میراث فرهنگی و ارزشهای دینی و تاریخی خود را بشناسند و به آن ارج نهند.
وی افزود: امروز با ارزیابی برخی از شاخصها همچون میزان مراجعه و امانت گیری کتاب از کتابخانههای عمومی و اقتصاد کتابفروشیها میتوانیم به این نتیجه برسیم که وضعیت کتابخوانی در کشور رضایت بخش نیست
رییس شورای اسلامی زرین شهر با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی هنوز در جامعه ما یک ارزش است ، تصریح کرد: متاسفانه شاهد هستیم وسائل ارتباط جمعىِ جدید و نوظهور، جای کتاب و کتابخوانی را پر کرده است و این درحالیست که ابزارهاى نوظهور به هیچ عنوان نمیتوانند جای کتاب را پرکنند.
وی ادامه داد: البته نباید فراموش کرد همانگونه که گسترش تکنولوژیهای ارتباطی و شبکههای اجتماعی به عنوان رقیب کتاب و کتابخوانی دیده میشود با حرکتهای صحیح و کارشناسی شده میتوان از ظرفیتی که اینگونه شبکههای اجتماعی دارد بهرهمند شد و به افزایش سرانه مطالعه کمک کرد.
نادیزاده اضافه کرد:امروز برای ترویج فرهنگ مطالعه نباید تنها به برپایی نمایشگاههای کتاب و احداث کتابخانه بسنده کرد بلکه باید از ایدههای نو و خلاقانه استفاده شود و به نوعی برای شهروندان بخصوص کودکان و نوجوانان امتیازات تشویقی فرهنگی در نظر گرفت تا آنها نیز بیشتر به کتابخوانی ترغیب شوند.
وی با بیان اینکه نگاه فرهنگی در شهرداری و شورای اسلامی زرینشهر در اولویت قرار دارد، عنوان کرد: امروزه دیگر دوره نگاه سنتی و سخت افزاری به مقوله کتاب و کتابخوانی گذشته است و بهنظر میرسد ایجاد قرائتخانه برای جوانان، برگزاری مسابقات کتابخوانی و نمایشگاههای کتاب، نشستهای مشترک فرهنگی و تبلیغات محیطی متناسب با موضوع کتابخوانی توسط شهرداری زرینشهر میتواند شروع خوبی برای حرکت در این زمینه باشد.
رییس شورای اسلامی زرین شهر خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اهداف شورای دوره پنجم زرین شهر ترویج و توسعه فرهنگ و حفظ فرهنگ شهروندی است، چراکه ما براین باوریم تا زمانی که نگاه ما تنها اجرای پروژههای عمرانی و در گرو سیمان و آهن باشد و از فرهنگ غافل شویم راه توسعه را نخواهیم دید و بر همین اساس در تلاش هستیم با برنامهریزی به سوی توسعه زیرساختهای فرهنگی شهر حرکت کنیم.
وی افزود: امروز باید به سمت و سویی حرکت کنیم که کتابخانه های عمومی امکانات خود را دراختیار تمامی علاقمندان به کتاب وکتابخوانی قرار داده تا علاقهمندان با کمترین هزینه انواع کتابهای مورد نیاز را مطالعه و از فضاهای موجود به منظور مطالعه وتحقیق بهرهمند شوند.
نادیزاده تصریح کرد: از سوی دیگر تعامل و همکاری ادارات و ارگانهای مختلف در شهرستان لنجان میتواند در راستای توسعه و شکوفایی مسایل فرهنگی به ویژه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در شهرستان ایفای نقش کند از این رو باید با وحدت رویه، تعامل و برنامهریزی دقیق و هدفدا برخی از خلأهای فرهنگی موجود در شهرستان را پر کنیم تا این شهرستان در مسیر پیشرفت قرار گیرد.
وی درپایان گفت: رهبر معظم انقلاب وجدان کاری را جزیی از «فرهنگ عمومی» می دانند و میفرمایند: فرهنگ عبارت است از درک، برداشت، فهم، معتقَد و باور انسان ها و روحیات و خلقیات آنها در زندگی، نباید فراموش کرد ایشان همواره تاکید فراوانی بر ارتقای فرهنگ عمومی جامعه برای تقویت وجدان کاری دارند و بر همین اساس ما نیز در شهرستان لنجان باید این مهم را مورد توجه قرار دهیم تا به پیشرفت دست پیدا کنیم.