میثم محمدی در نشست ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستان لنجان اظهار کرد: سیاستی که در دولت تدبیر و امید و وزارت راهوشهرسازی در حوزه بافت فرسوده برنامهریزی شده از سیاستهای بسیار خوب این دولت بهشمار میآید و ما به عنوان افرادی که مسائل مختلف را در مدیریت شهری پیگیری میکنیم به خوبی واقف هستیم که بسیاری از مشکلاتی که در شهرها در حوزههای مختلف عمرانی، اجتماعی و فرهنگی با آنها موجه هستیم به بافتهای فرسوده و متراکم در شهرها باز میگردد.
وی افزود: بافتهای فرسوده شهری، مسائل و پیچیدگیهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خود را دارند چراکه در برخی مواقع این محلات از نظر سطح خدمات، کیفیت زندگی، وضعیت رونق اقتصادی، شرایط بهداشتی و حتی زیست محیطی و دوام پایداری کالبدی از متوسط شهر پایینتر هستند.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: نباید فراموش کرد فرسودگی کالبدی بافتهای فرسوده شهری آسیبپذیرترین قسمت شهرها در مواجهه با بلایای طبیعی هستند که در زمان بروز حوادث خسارتهای غیرقابل جبرانی را به دنبال دارند لذا باید گفت ناپایداری ساختمانها تهدیدی بزرگ برای جان ساکنان این مناطق است، و دولت با در نظر گرفتن تسهیلات متعدد آنهم با شرایط اقتصادی امروز به خوبی نشان داد سنگ تمامی در زمینه بافت فرسوده گذاشته است.
وی ادامه داد: با توجه به نگاه ویژه دولت میطبلد اداره راهوشهرسازی، شهرداریها و همچنین فرمانداری عزم جدی برای این موضوع داشته باشیم چراکه تنها انگیزه ساکنان در مناطق بافت فرسوده داشتن یک سرپناه است.
محمدی اضافه کرد:از سوی دیگر با توجه به اینکه بافتهای فرسوده به عنوان یکی از معضلات توسعه مدیریت شهری است، برای احیا و نوسازی این بافتها نیازمند مشوقهای قانونی و مالی برای ترغیب ساکنان این مناطق هستیم.
وی نگاه ویژه به بافت تاریخی و فرسوده زرین شهر را یک فرصت دانست و عنوان کرد: البته نباید فراموش کرد برخی قسمت از بافتهای فرسوده شهری دارای مزیتهای فرهنگی و تاریخی هستند، اما این ابنیهها نیازمند مقاومسازی و نوسازی هستند چراکه این ابنیهها نقش مهمی را در جذب گردشگر و توریست دارند و از سوی دیگر با رونق گرفتن این مناطق شاهد افزایش اشتغال و حتی کاهش مشکلات اجتماعی خواهیم بود.
شهردار زرین شهر افزود: ما بر این باوریم بازسازی بافت فرسوده شهری نیاز امروز و ضرورت فردای زرین شهر است، از این رو در تلاش هستیم با تشویق مالکان و همچنین سرمایهگذاران به سوی سرعت بخشیدن در فرآیند احیا و نوسازی بافتهای فرسوده در این شهر گام برداریم.
وی تصریح کرد: البته با توجه به پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت راهوشهرسازی لازم است شهرداریها تخفیفهای لازم را خصوص عوارض صدور پروانه که طبق قانون با هماهنگی شورای شهر انجام میگیرد را برای مالکان این بافتها اعمال کنند تا این افراد تشویق به بازسازی بافت فرسوده خود شوند.
محمدی اضافه کرد: قطعا با توجه به ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی موجود در شهرهای شهرستان لنجان میتوان با سرمایه گذاری مطلوب در بافتهای فرسوده شهری و ایجاد فضاهای زیبا و دل نشین در راستای تقویت نشاط شهروندی و همچنین ترغیب گردشگران، محیطی جذاب را برای بازدید آنها ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: قطعا با حرکت در این مسیر مردم نیز با مسئولان همراه شوند از این رو باید با فعال شدن کارگروههای ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستان لنجان به سمت شناسایی بافت فرسوده و اولویت بندی محله هدف برنامهریزی شود تا به عنوان یک طرح در ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستان مطرح و برنامهریزی لازم در این حوزه انجام گیرد.