شایان مهر معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری خبر داد : در راستای زیباسازی و توسعه فضای سبز شهری زرین شهر حدفاصل ساختمان مدیریت خدمات شهری زرین شهر تا جایگاه CNG درختکاری شد.
شهرام شایان مهر درختان را ارزشمندترین گنجینههای طبیعی یک شهر دانست و اظهار کرد: امروزه ایجاد فضای سبز و کاشت درختان و نگهداری از آن به یکی از رویه های معمول شهرداری ها تبدیل شده است به گونه ای که مردم و مسئولان این وظیفه را جزئی از وظایف اصلی شهرداری ها می دانند.
وی افزود: از این رو در راستای زیباسازی و توسعه فضای سبز شهری زرین شهر حدفاصل ساختمان مدیریت خدمات شهری زرین شهر تا جایگاه CNG درختکاری شد.
وی افزود: باید توجه داشت امروز با توجه به کمبود منابع آب استفاده از گیاهانی که مصرف آب زیادی دارند به هیچ وجه توجیهپذیر نیست و بر همین اساس تلاش شده در توسعه فضای سبز شهری از گیاهان بومی و سازگار استفاده شود.
معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری از تلاش برای صرفهجویی در مدیریت منابع آبی در فضای سبز زرین شهر خبر داد و تصریح کرد: یکی از اولویتهای اساسی ما کاشت درختان متناسب با آب و هوای زرین شهر است و در این راستا استفاده از گیاهان مقاوم به کمآبی مد نظر است.
وی ادامه داد:ما بر این باوریم شهری که فضای سبز کافی و کارا و درختان سالمی دارد، از هوای سالم تر، آلودگی صوتی کمتر، دمای متعادل تر و منظر شهری زیباتری برخوردار است از این رو باید گفت، حیات زیستی شهر و سلامت جسمی و روانی شهروندان تا حد زیادی به پیکرههای تنومند سبز رنگ مدیون است.
شایان مهر اضافه کرد: از این رو در اجرای این پروژه درختان سرو خزنده زرشک زینتی و گیاهان تزئینی اعم از گل نسترن مورد استفاده قرار گرفت که این گل های زینتی و درختان در نهالستان شهرداری زرین شهر پرورش یافته بودند که صرفه جویی در حوزه تهیه گل های زینتی و درختان مورد نظر بالغ بر ۱۵۰ میلیون ریال را رقم زد.
وی با اشاره به نگاه مجموعه شهرداری زرین شهر در اجرای اقتصاد مقاومتی، عنوان کرد: در سال های گذشته مبالغ قابل توجهی برای خرید گل های زینتی توسط شهرداری هزینه می شد که با گسترش نهالستان شهرداری می توانیم در تولید گل و گیاه به خودکفایی برسیم.
معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری با اشاره به استفاده از شیوههای نوین آبیاری در توسعه فضای سبز زرین شهر گفت: باید توجه داشت شیوههای نوین آبیاری در کاهش مصرف آب و بهبود آبدهی به فضای سبز نقشی بسیار مهم دارد از این رو در راستای حفظ و نگهداری از فضای سبز ایجاد شده و همچنین کاهش میزان مصرف آب، هزینه های تامین آب و هزینه های آبیاری از جمله نیروی انسانی و صرفه جویی در زمان آبیاری، افزایش عملکرد و راندمان آبیاری، رشد کمی و کیفی مطلوب گیاهان از روش آبیاری قطره ای استفاده شد.
وی عنوان کرد: نباید فراموش کرد در آبیاری قطره ای تنها بخشی از خاک اطراف بوته گیاه یا درخت آبیاری می شود و از سوی دیگر کاهش تبخیر از سطح خاک، عدم وجود روان آبهای سطحی و کنترل نفوذ عمقی رقم خواهد خورد که باعث کاهش مصرف آب و در نتیجه افزایش بازده آبیاری می شود.
شایان مهر افزود: در واقع با استفاده از این روش قسمتهای اضافی خاک که معمولا در روشهای سنتی مرطوب شده و آب آن به مصرف تبخیر یا تعرق علفهای هرز می رسد، خشک باقی می ماند و صرفه جویی قابل توجهی را نیز رقم خواهد.